Cuma, Ağustos 10, 2012

OTURANLAR VE OTURTANLAR



        Değişimin gücü, değişim kavramından nasibini alanlar bilir. Dün yanın hiçbir yerinde kendiliğinden değişim, ilerleme ve devinim olmaz. İnsanın en güzel yanı; doğduğu, doyduğu, olduğu topraklara aşkı sevdası ve tutkusudur.

         Benim tanımlamamdır. Vatan=İnsan.

         İnsanın(hıfzıyatında) yaratılışında, doğduğu toprakların, coğrafyanın, iklimin, doğal yapısının etkisi büyüktür. Kurak iklimde yaşayan ve soğuk sert iklimde yaşayan, ılıman bölgede yaşayan insanların damarlarındaki asil kanın akış hızı, aldığı nefes, beynine giden oksijen miktarları farklıdır. Farklılıklarımızın temelinde yatan biyolojik gerçeklerin bir kaçı bunlardır.

         Eskiden bir atasözü vardı.” Bülbülü altın kafese koymuşlar; AH!.. VATANIM demiş.” Diyorlardı. Şimdilerde bu vatan kavramının yerine YURT kavramının sık kullanılır olmasını yadırgamadan,  sözde ve özde ilerleyelim. YURT KAVRAMının anlam ve önemini açıklamam gerek. Yurt ekilen, biçilen, emek verilen, yerüstü ve yer altı kaynaklarına egemen olunan, çıkarılıp işletilen, gitmezsek te, görmezsek te bizim hepimizin olan topraklardır.

         Tevfik Fikret, Namık Kemal’in vatan üzerine düşünceleri;  Mustafa Kemal’i derinden etkilemiştir.” VATAN GAYUR(ÇALIŞKAN) İNSANLARIN OMUZLARI ÜSTÜNDE YÜKSELİR.”T. FİKRET.

         Yurt severliğin ölçüsü, terazisi yoktur. Adnan Binyazar üstadımızın işlediği konu içinden;

         Orhan Veli’den örnek veriyor:”  Neler yapmadık bu vatan için!/ kimimiz öldük;/ Kimimiz nutuk söyledik,”

         SÖZÜN TAM CAN ALICI NOKTASINDAYIZ.

         İki bin dört yüz yıl önce, bu topraklarda yaşayan ARİSTOTELES kestirmeden söylemiş sözünü;

         “İYİ BİR İNSAN OLMAKLA, İYİ BİR YUTTAŞ OLMAK, HER ZAMAN BİR DEĞİLDİR.”

         İyi bir insan olmak, iyi bir yurttaş olmak için iyi bir eğitim almak şart. Çok büyük, büyük okul diplomalarınızın olması doğaldır. Bu diplomaların olması, sizin iyi bir eğitim, iyi bir yurttaş olduğumuzun göstergesi değildir.

         Çok iyi bir insan ve yurttaş olmak için mutlaka; İnsanlığı yok etmek için NAGAZAKİ deki gibi bir ATOM BOMBASI yememiz mi gerekir?. Japon Halkının, Alman Halkının yaşadıklarını mutlaka yaşamak zorunda mıyız?.

         Halkına umut vaat EDEMEYENLERİN son durumlarını mahkeme salonunda kafeslerden izledik.  Dün SADDAM, bu gün Hüsnü Mubarek, GADDAFİ, yarın BEŞŞAR ESAT.

         Dün bu liderleri koltuklarına oturtanlar, bu gün sizi kullanırlar. Yarın vatan haini, diktatör ilan ederler. Onlar seni, oturttuğu gibi, yerinden kaldırmasını, başına çuval, bedenine kafes hazırlarlar. Çünkü onun besin kaynağı, bitmesini tükenmesini istemediği savaş ekonomisidir.

          Bu gün Irak halkı, iç çatışmalardan Saddam’ı arar duruma geldiğini basın yazıyor. Ben gidip görmedim. Döner ustalarıyla bu işler dönmez ustam. Döner ustası, DÖNERİN içine ne sakladığını, tavuğun derisini, gerisini, dananın işkembesini, börkeneğini saklamayacağını bilemezsiniz.

         Benim Adaletli, üstad döner ustalarıyla sorunum yok. DÖNEM, DÖNEM, DÖNEN  DÖNER USTALARININ YUDUMUZUN BAŞINA AÇACAKLARI PÜSKÜLLÜ BELERADIR. KAYGIM VE KORKUM.

         Bu gün Ceylan derisi koltuklara oturanlar, kendilerini bu koltuklara oturtanlara ÇOK; ÇOK DİKKAT etmeliler.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home